Tokat'ta "Üçüncü Sema Mukabelesi" gerçekleştirildi
YSK, 31 Mart 2024 Mahalli İdari Seçimleri’nin iptaline yönelik yapılan itirazı reddetti

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Türkiye Beyazay Derneği arasında yapılan protokolle özel gereksinimli çocuklar ücretsiz yüzme kursu alıyor
Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ve Türkiye Beyazay Derneği arasında yapılan protokol kapsamında özel gereksinimli çocuklara ve gençlere yönelik yüzme kursu düzenleniyor. Özel gereksinimli çocukların katıldığı kurslar Üniversite'nin Yarı Olimpik Yüzme Havuzu'nda gerçekleştiriliyor.

Türkiye Beyazay Derneği Tokat Şube Başkanı Suna Arslan Köten, yaz okulu çocuklarına haftada iki gün yüzme kursu düzenlendiğini, özel gereksinimli çocuklara yönelik birçok faaliyetin gerçekleştirildiğini söyledi. Köten, Üniversite yönetimine vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkürlerini iletti.

Engelli Öğrenci Birimi Koordinatörü Öğr. Gör. Neslihan Canpolat Çığ ise, “Üniversitemiz ve Türkiye Beyazay Derneği arasında yapılan protokol kapsamında özel gereksinimli çocuklarımıza ve gençlerimize sunduğumuz hizmetlerimize Yüzme Kursunu da ekledik. Çocuklarımız, yüzme öğretmenleriyle birlikte ücretsiz olarak yararlandıkları yüzme havuzunda hem serinliyor hem de yüzme öğreniyor” dedi.

Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ın talimatıyla tüm özel gereksinimli bireyler yüzme havuzundan ücretsiz faydalanıyor.

Haber: Yakup ORAKÇI