Kalkınma Yolu'nda hedef yerli ve milli tren seti
YSK, 31 Mart 2024 Mahalli İdari Seçimleri’nin iptaline yönelik yapılan itirazı reddetti

Esenler Belediyesi, 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’ne özel, Türkiye’de ilk kez akıllı kitap olarak tasarlanan “Atıksız Tarifler” kitabının lansmanına ev sahipliği yapacak
Gastronomi dünyasından önemli isimlerin katılımıyla gerçekleşecek programda şef Esat Özata atıksız yemek pişirme tekniklerini anlatarak kitaptaki tariflerden çeşitli lezzetler hazırlayacak.

Esenler Belediyesi, Türkiye’de her yıl yaklaşık 23 milyon ton gıdanın israf edilmesi ve evsel gıda atıklarının artmasına karşılık iki yıl önce hayata geçirdiği “Atıksız Hayat- Atıksız Mutfak” hareketi kapsamında “Atıksız Tarifler” kitabını meraklılarıyla buluşturacak.

Türkiye’de ilk kez akıllı kitap olarak tasarlanan eser, karekod yönlendirmeleriyle okuru uygulamalı videolarla buluşturuyor. İçerisinde 60 adet yemek tarifinin yer aldığı eserin tanıtılacağı ve Şef Esat Özata tarafından bu tariflerden çeşitli lezzetlerin yapılacağı program, gastronomi dünyasının önemli isimlerini bir araya getirecek.

Programda ayrıca Atıksız Mutfak Atölyesi öğrencileri tarafından sofralara yeniden kazandırılarak yapılan lezzetler, yemek yarışmasında kıyasıya yarışacak. “Atıksız Hayat- Atıksız Mutfak” projesi kapsamında hayata geçirilen “İkincil Üretim Atölyesi”nde kadınların maharetli ellerinde yeniden üretilen eserler, düzenlenecek sergi ile görücüye çıkacak.
ATIKSIZ TARİFLER.pdf (İndirmek için tıkla)
Haber: TokatHaber60