Türkiye Şampiyonası'na Tokatlı güreşçiler damga vuracak
YSK, 31 Mart 2024 Mahalli İdari Seçimleri’nin iptaline yönelik yapılan itirazı reddetti

- Tokat İl Özel İdaresi, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Avşar'ın yönetiminde, kurumsal iletişim ve halkla ilişkilerde devrim niteliğinde bir dönüşüm yaşadı -
2022 yılında oluşturulan Tokat İl Özel İdaresi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler bölümünde göreve başlayan Avşar, İl Özel İdaresi'ni yalnızca bir kamu mülkiyeti olmakdan çıkararak bir marka haline getirdi. Vatandaş odaklı bir yönetim anlayışını benimseyen Avşar, kurumun halkla olan iletişim kanallarını güçlendirdi.

Halkla İlişkilerde Yeni Bir Dönem Mustafa Avşar'ın katkılarıyla Tokat İl Özel İdaresi, halkla ilişkilerde vatandaşa dokundu. Kurumun faaliyetleri halka açık bir şekilde sunmak için düzenlenen basın toplantıları, sosyal medya etkinlikleri ve tanıtım kampanyaları, vatandaşlar tarafından büyük beğeni topladı. Mustafa Avşar'ın katkıları ile İl Özel İdaresi, sadece Tokat'ta değil, çevre illerde de bir rol-model haline geldi. Avşar, özellikle kırsal bölgelerde yaşayanlarla iletişimin parlaklığını sağlayarak, devletin erişilebilirliğini artırdı. Mobil ekipler, saha çalışmaları ve yerinde hizmet anlayışıyla köylerdeki ilişkilerle hızlı çözümler üretilir. Bu yaklaşımla Tokat'ın en ücra köşelerine bile İl Özel İdaresi'nin etkisi değişti.

Kurumsal Yapılanma ve Yenilikler Mustafa Avşar, İl Genel Meclisi'nin 03.03.2022 tarih ve 85 sayılı kararıyla kurulan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nün kurucu yöneticisi olarak altyapısını oluşturdu. Basın ve Halkla ilişkiler alanını modern iletişim teknolojileriyle donatan Avşar, dijitalleşmeye büyük önem verdi. Kurumun web sitesi ve sosyal medya platformları aktif hale getirdi. Ayrıca yerel medya kuruluşlarıyla kurulan güçlü iş birliği sayesinde, İl Özel İdaresi'nin projeleri daha geniş kitlelere duyuruldu. Mustafa Avşar, "Halkın nüfuz hakkı kutsaldır" anlayışıyla, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim sergileyerek kuruma olan güveni artırdı.

Eğitim ve Deneyimle Gelen Başarı Tokat doğumlu olan Mustafa Avşar, Samsun ve İstanbul'da tamamladığı temel eğitimlerin ardından Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümünden mezun oldu. Kariyerinde medya, yöneticilik ve yerel yönetim tecrübelerini harmanlayan Avşar, Marmara Medya A.Ş ve Green Art A.Ş'de radyo programcılığı ve yöneticilik yaptı. Mustafa Avşar TBMM anayasa Komisyon Başkanı Yusuf Beyazıt'ın danışmanı olarak göreve başladı.
Yakup ORAKÇI