Tokatlı sporcunun takımına "Dünyanın En İyisi" Avrupa ödülü
Niksar’da sel alarmı: Dereler taştı, araziler suya gömüldü

- Tokat il genelindeki Emlak Danışmanları ve Gayrimenkul Uzmanları, Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, Tüm Emlak Danışmanları Birliği Tokat İl Başkanı Emin Aydın ve Tokat Emlakçılar Derneği Başkanı Dilek Eroğlu'nun organizasyonuyla düzenlenen kahvaltı programında bir araya geldi -
Kahvaltının ardından gerçekleştirilen toplantıda, emlak sektöründe birlik ve beraberliğin önemi vurgulandı. Sektördeki dayanışmanın hem emlak danışmanlarının hem de müşterilerin faydasına olduğu belirtildi. Toplantıda, gayrimenkul sektöründe yaşanan fırsatçılık ve fahiş fiyat uygulamalarına dikkat çekildi. Ticaret Bakanlığı'nın, konut kredisi faiz oranlarında düşüş olacağı yönündeki haberler üzerine ilan fiyatlarında fahiş artış yapan emlak işletmelerine yönelik denetimlerini artırdığı ve idari para cezası uyguladığı hatırlatıldı. Etkinliğe, Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Musa Özdemir'de katıldı.

FAHİŞ FİYAT ARTIŞLARINDAN GAYRİMENKUL SAHİPLERİ SORUMLUDUR Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Hakan Akçam, konuyla ilgili olarak, "Emlak sektöründe fırsatçılığa ve haksız kazanca yer yoktur. Fahiş fiyat artışlarına aracılık eden emlak işletmelerine yönelik denetimler sürecektir. Ancak, ev sahiplerinin de fiyat belirlemede sorumluluğu bulunmaktadır. Fiyat artışlarının tek sorumlusu emlakçılar değildir; ev sahipleri de bu süreçte cezai yaptırımlarla karşılaşmalıdır çünkü bizler gayrimenkul sahibinin talebi doğrultusunda fiyatları yükseltiyor veya düşürüyoruz" dedi.

Tüm Emlak Danışmanları Birliği Tokat İl Başkanı Emin Aydın ise, "Sektörümüzdeki etik dışı uygulamalara karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Emlak danışmanları olarak, müşterilerimize en iyi hizmeti sunarken, piyasa dengelerini de gözetmeliyiz. Ayrıca merdiven altı dediğimiz, yetkisiz ve belgesiz kişilerle de mücadele etmek zorundayız" şeklinde konuştu. Tokat Emlakçılar Derneği Başkanı Dilek Eroğlu da, "Dayanışma ve iş birliği içinde hareket ederek, sektördeki olumsuzlukların üstesinden gelebiliriz. Emlak piyasasında güveni tesis etmek hepimizin sorumluluğudur. Yetki Belgesi, Ticari Taşınmaz Yetki Belgesi ve Mesleki Yeterlilik Belgesi olmayan yasa ve kayıt dışı usulsüz yollarla bu işi yürütüp mesleğimizin adını kötüleyen bu kişilere, fırsatçılara karşı tedbirli ve mücadeleci olmak durumundayız" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ÖZDEMİR: ŞEFFAF VE ADİL REKABET ORTAMI SAĞLANMALI Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Musa Özdemir toplantıda yaptığı konuşmada, "Gayrimenkul sektörü, toplumun tüm kesimlerini etkileyen önemli bir alan. Bu tür dayanışma ve iş birliği toplantılarının, sektördeki sorunlara çözüm bulma noktasında büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Gerek Tokat gerekse ulusal basın mensupları olarak bizler de sektörde şeffaflık ve adil rekabet ortamının sağlanması için her zaman destek vermeye hazırız" ifadelerini kullandı.

Başlı başına bir sektör haline gelen emlakçılık sektörünün ayakta tutulması için çalışmaların devam edeceği belirtildi. Toplantıda ayrıca, emlak sektöründe etik kurallara uyulmasının ve haksız fiyat artışlarına karşı ortak bir duruş sergilenmesinin önemi bir kez daha vurgulanırken, sektördeki sorunların çözümü için birlikte hareket etme kararı alındı.