Tokat Belediyesi’nden "Daha Yeşil Bir Tokat" için fidan dikim ve bakım çalışmaları

27.01.2025 - Pazartesi 16:42

- Tokat Belediyesi, “Daha Yeşil Bir Tokat” hedefi doğrultusunda her yıl düzenli olarak 5 bin fidanı toprakla buluşturuyor. Bu kapsamda, Doğukent Mahallesi TOKİ bölgesinde oluşturulan yeşil alanlarda büyük bir dönüşüm gerçekleştirildi -

Belediye ekipleri, 400 bin metrekarelik alan üzerinde yıllar içerisinde dikimi tamamlanan yaklaşık 60 bin fidan ve ağacın bakımını titizlikle sürdürüyor. Bölgedeki temizlik, yeşil alan düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülüyor.

Tokat Belediye Başkanı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Şehrimizin geleceğini güzelleştirmek ve vatandaşlarımıza daha yeşil, daha yaşanabilir bir çevre sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Her yıl binlerce fidanı toprakla buluşturmanın yanı sıra mevcut yeşil alanların bakımını da aksatmadan sürdürüyoruz” dedi.

Doğukent Mahallesi sakinleri ise bu çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirerek belediyeye teşekkür etti.

Tokat Belediyesi, çevre dostu projeleriyle hem doğayı korumaya hem de şehirde daha sağlıklı yaşam alanları oluşturmaya kararlılıkla devam ediyor.