BAŞTEK Derneği'nden "Suriye Paneli"

30.01.2025 - Perşembe 08:32

- Sincan Belediyesi Lale Tiyatro ve Konferans Salonu'nda düzenlenen Suriye'deki son gelişmeler, göç ve Türkiye konulu panel, Tokatlıların ve konuya ilgi duyan vatandaşların katılımıyla gerçekleşti -

Devlet Eski Bakanı Reşat Doğru'nun moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Milli Savunma Üniversitesi Öğretim Görevlisi Eski Tümgeneral Mehmet Okkan Paşa, son derece ilgi çeken bir sunum gerçekleştirdi. Okkan Paşa, katılımcılardan gelen çok sayıda soruyu akıcı bir şekilde yanıt verdi.

Programa katılanlar arasında Vali Amir Çiçek, Akparti Sincan İlçe Başkanı Mustafa Özcan, BBP Sincan İlçe Başkanı Ertan Yıldırım, Prof. Dr. Mustafa Paç, Prof. Dr. Münir Atalar, Meteoroloji Bölge Müdürü Hayrettin Öztaş, Kerem Erdem, Ankara Zileliler Derneği Başkanı Abdülkadir Şahin, Sincan Tokatlılar Derneği Başkanı Kadir Sever, Zile Yıldıztepe Derneği Başkanı Recep Çürük, Zeki Topakkaya, Kenan Uçma, Cemal Kutlu, Sadık Saper, İhsan Duman Mustafa Kılınçaslan ile birlikte RTÜK Uzmanı Mahmut Demiryürek, Türkşeker İdari İşler Müdürü Yıldırım Gürger çok sayıda Tokatlı ve BAŞTEK Yönetim Kurulu Üyeleri vardı.

Programda Eski Devlet Bakanı Reşat Doğru'ya plaketi, eski Tokat milletvekili Ergun Dağcıoğlu tarafından verildi. Emekli Tümgeneral Mehmet Okkan Paşa ise plaketini Sincan Belediye Başkanı'ndan aldı. BAŞTEK Dernek Başkanı İbrahim Ocak Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan'a yöresel ürünlerden oluşan hediye takdim edildi.

Panel sonrası katılımcılar, ikramlar eşliğinde keyifli sohbetler ederek bir araya geldi. BAŞTEK Derneği'nin düzenlediği bu önemli panel, Suriye konusuna duyarlılık gösteren Tokatlıların bir araya gelerek bilgi alışverişinde bulunmasına vesile oldu.