Gökmedrese’de manevi ezgiler yankılandı

13.07.2025 - Pazar 20:18

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen Tasavvuf Müziği Konseri, Gökmedrese Bilim ve Kültür Merkezi’nin tarihi atmosferinde sanatseverlerle buluştu. Gecede, Türk Tasavvuf Musikisinin seçkin örnekleri icra edildi

Konser programına; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Temür, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Şahin Sözen, Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdi Dölek, Devlet Konservatuvarı Müdürü Prof. Dr. M. Serkan Umuzdaş, akademik ve idari personel ile vatandaşlar katılım sağladı.

TOGÜ Devlet Konservatuvarı Arş. Gör. Hasan Zahid Yurdagül’ün organizasyonunda gerçekleştirilen konserde, tasavvuf müziğinin eşsiz eserleri, dinleyicilere sunuldu. Konser boyunca dinleyiciler, musiki ile maneviyatın birleştiği bu özel atmosferde unutulmaz bir gece yaşadı.

Konser, hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

TOGÜ Devlet Konservatuvarı, Türk kültürünün köklü mirasını yaşatmaya yönelik sanatsal etkinliklerine önümüzdeki dönemde de devam etmeyi hedefliyor.

TokatHaber60