"10 Kasım'ı tatile kurban etmeyin, Anma etkinliklerinin iptali kabul edilemez!"

10.11.2025 - Pazartesi 04:30

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan, "10 Kasım'ı tatile kurban etmeyin, Anma etkinliklerinin iptali kabul edilemez!"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tokat Merkez İlçe Başkanı Aytekin Ayan, sosyal medya üzerinden, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete intikalinin yıldönümünde, okullarda yapılması gereken resmî anma etkinliklerinin (2025 yılında) ara tatile denk getirilerek fiilen iptal edilmesini esefle kınıyoruz ve protesto ediyoruz. Bu nedenle 10 Kasım 09:05 te Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak anma etkinlikleri kapsamında bizlerde Takat’ta ve tüm ilçelerimizde bu etkinliği düzenleyeceğiz. Tokat’ta yakacağımız anma programını Halil Rıfat Paşa Ortaokulunun önünde olacağız. Atamızın aramızdan ayrılışının 87.yılında ona saygı ve minnet duygularımızı ifade ederek, Atamızı anacağız. 10 Kasım, takvimde işaretli sıradan bir gün değil, milletçe bir araya gelerek minnet borcumuzu ödediğimiz, ulusal birliğimizin pekiştiği tarihî bir gündür.

Bu Kararın Kabul Edilemez Olma Nedenleri: En hassas anma saati olan 09:05'te öğrencilerin okul binalarında, öğretmenleriyle birlikte siren sesine eşlik eden saygı duruşu; Atatürk sevgisinin ve cumhuriyet değerlerinin en etkili şekilde aktarıldığı manevi bir derstir. Bu anın ailelerin evlerine dağıtılması, etkinliğin ruhunu ve ciddiyetini yok etmektedir.Okullarda düzenlenen şiirler, konuşmalar ve anma programları; genç nesillerin Atatürk'ün ilke ve devrimlerini özümsemesi için temel araçlardır. Bu eğitimsel fırsatın ara tatil bahanesiyle gasp edilmesi, telafisi mümkün olmayan bir kayıptır.Eğitim takviminin, ulusal hassasiyetler gözetilerek planlanması bir zorunluluktur. Millî Eğitim Bakanlığı'nın, bu kritik günü tatil kapsamına alması, millî değerlere yeterli önemi göstermediği izlenimini vermektedir.

Millî Eğitim Bakanlığı'nı derhâl bu hatadan dönmeye ve gelecek yıl planlamalarında 10 Kasım'ın, Anma Günü ruhuna yakışır şekilde okullarda idrak edilmesi için gerekli düzenlemeleri yapmaya çağırıyoruz. Unutmayalım: Atatürk'ü anmak, en temel millî sorumluluğumuzdur ve tatil edilemez!" paylaşımı yaptı.

Haber: Yakup ORAKÇI