Almus Barajı üzerine kritik geçit düzenlemesi başlıyor

20.11.2025 - Perşembe 00:55

Adalet ve Kalkınma Partisi Tokat Milletvekili Av. Mustafa Arslan, kentin tarımsal verimliliğini destekleyecek ve kırsal yerleşimleri güvence altına alacak Devlet Su İşleri (DSİ) yatırımlarının hız kesmeden devam ettiğini duyurdu. Arslan, özellikle Almus Barajı üzerinde uzun süredir beklenen geçiş hattının inşasına başlanacağını resmen açıkladı

Almus Barajı Geçit Projesiyle Kritik İhtiyaç Karşılanıyor Milletvekili Arslan, hemşehrilerinin yıllardır dile getirdiği talebi hayata geçirdiklerini belirterek, Almus Barajı rezervuarı üzerinde tarımsal faaliyetler, yerleşim alanlarına erişim ve acil durum ulaşımı için hayati önem taşıyan bir geçit düzenlemesi yapılacağını bildirdi.

Projenin Teknik Detayları: İnşaat Sorumlusu: Tokat İl Özel İdaresi İş Hacmi: Yaklaşık 60.000 metreküp dolgu çalışması yapılacak Yapı: $8 times 8$ metre ebatlarında, modern ve standartlara uygun bir menfez inşa edilecek Teknik Onay: Çalışma, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü’nün teknik uygunluk mütalaası doğrultusunda ilerleyecek. Arslan, yapılan düzenlemenin baraj rezervuar hacmini olumsuz etkilemeyeceğinin altını çizerek, projenin bölgedeki ulaşım akışını güvenli ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturacağını ifade etti.

DSİ’den Tokat’a Ekipman ve Yatırım Desteği Milletvekili Arslan, Almus projesinin yanı sıra Tokat genelindeki DSİ faaliyetlerine de değindi. İl genelinde taşkın risklerini azaltan ve kırsal korumayı sağlayan yatırımların hızlandığını belirterek, ülkenin yıllık makineli çalışma programı çerçevesinde Tokat’a ilave desteklerin sağlandığını aktardı. Bu kapsamda, İl Özel İdaresi’nin hizmet kapasitesini artırmak amacıyla Tokat’a yeni bir dozer tahsisi gerçekleştirildiği bilgisini paylaştı.

Arslan, açıklamasının sonunda, “Tokat’ımızın her köşesine hizmet götürme idealimiz doğrultusunda; şehrimizin beklentilerini yakından takip etmeye, proje ve yatırımların hızla hayata geçirilmesi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğiz. Almus’umuza ve Tokat’ımıza hayırlı olsun” dedi.

Haber: Yakup ORAKÇI