İl Sağlık Müdürü Atilla Bıyık, 112 Personeli Rabia Aktaş'ı ödüllendirdi

04.12.2025 - Perşembe 15:33

Tokat’ta 112 Komuta Kontrol Merkezi'nde görev yapan sağlık personeli, bir aylık bebeğin hayatının kurtarılmasında kritik rol oynadı

Edinilen bilgilere göre, nefes borusuna yabancı cisim kaçması sonucu hayati tehlike geçiren bir aylık bebeğin ailesi, panikle 112 Acil Çağrı Merkezini aradı. Çağrıyı karşılayan Rabia Aktaş, aileye olay yerine sağlık ekibi ulaşıncaya kadar soğukkanlılıkla doğru ilk yardım yönlendirmeleri yaptı. Bu talimatlar sayesinde bebek zamanında müdahale edilerek hayata tutundu.

Başarılı yönlendirme ve profesyonel yaklaşımından dolayı İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Atilla Bıyık, Aktaş’a plaket takdim etti. Müdür Bıyık, acil çağrı merkezlerinin görevinin hayati önem taşıdığını vurgulayarak, “112 personelimizin görev bilinci ve özverisi, bugün bir evladımızın yeniden nefes almasına vesile olmuştur” dedi.

Tokat İl Sağlık Müdürlüğü, acil durumlarda en hızlı ve doğru hizmeti sunmak için büyük bir özveriyle çalışan tüm personellere teşekkür ederek, kamuoyuna saygıyla duyuruda bulundu.

Haber: Yakup ORAKÇI