CHP'li Durmaz’dan "Tarım OSB" çağrısı, "Ortak akılla geleceği kuralım"

12.01.2026 - Pazartesi 14:05

CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Türkiye genelinde yürüttüğü Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TDİOSB) projeleri arasında Tokat’ın yer almamasını eleştirerek, şehrin tüm dinamiklerini harekete geçmeye çağırdı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın, 42 ilde 61 TDİOSB projesinin yürütüldüğü ve hedefin 100 projeye ulaşmak olduğu yönündeki açıklamalarını değerlendiren Kadim Durmaz, Tokat’ın bu listede bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu vurguladı.

"Tokat’ın Bu Listede Olmayışı Üzücü" Tokat’ın tarımsal potansiyeline dikkat çeken Durmaz, şehrin üç büyük ovası ve sekiz alt ovasıyla sebze-meyve üretiminde, ayrıca Karayaka koyunu ve Anadolu mandası gibi yerli ırklarla hayvancılıkta lider olduğunu hatırlattı. Durmaz, "Cevizden kesme çiçeğe, hayvancılıktan tahıla kadar bu kadar zengin bir ilin stratejik projelerde yer almaması bizi üzmektedir" dedi.

İdeal Yer Önerileri: Niksar ve Eski Havaalanı Arazisi Milletvekili Durmaz, projenin hayata geçirilmesi için somut yer önerilerinde bulundu, Niksar Kelkit Irmağı Kenarı: Yeni açılan 2500 dönümlük alanın "Çiçek OSB" için biçilmiş kaftan olduğunu, Eski Havaalanı Arazisi: Mevcut konumun Gıda veya Tarım OSB için en ideal merkezlerden biri olduğunu ifade etti.

"Bekleme Değil, Hareket Zamanı" Tüm kurumları "Ortak Akıl" çatısı altında birleşmeye davet eden Durmaz, çağrısını şu başlıklarla detaylandırdı, Bakanlık ve Yerel Yönetimler: Yer seçimi, planlama ve altyapı süreçlerine öncülük etmeli. Üniversite ve Odalar: Bilimsel teknik destek sağlanmalı, yatırımcıları bir araya getirecek platformlar kurulmalı. Ziraat Odaları ve STK’lar: Örgütlenme güçlendirilmeli ve toplumsal farkındalık oluşturulmalı. Durmaz, "Artık beklemenin değil, Tokat’ın geleceğini bu stratejik yatırımlarla kurmanın zamanıdır" diyerek sözlerini tamamladı.

Haber: Yakup ORAKÇI