Tokat Heyeti Erbil ve Musul yolunda, "Kardeş Şehir Protokolü" imzalanacak

18.01.2026 - Pazar 00:17

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu öncülüğünde oluşturulan Tokat heyeti, kardeş şehir protokolü imzalamak üzere Erbil ve Musul ziyareti için yola çıktı

Heyette, Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Musa Özdemir ile birlikte Tokat Ticaret ve Sanayi Odası’na (TSO) bağlı iş insanları da yer aldı. Tokat ile Musul arasında kurulması planlanan kardeş şehir ilişkilerinin, sosyal, kültürel ve ekonomik alanlarda yeni iş birliklerine kapı aralaması hedefleniyor.

Ziyaret kapsamında yapılacak resmi temasların ardından, Tokat ile Musul arasında kardeş şehir protokolünün imzalanması bekleniyor.

Tokat heyeti, gerçekleştirilecek görüşmelerle birlikte bölgesel ilişkilerin güçlendirilmesini ve karşılıklı dostluk bağlarının daha da pekiştirilmesini amaçlıyor. Tokat kamuoyunun yakından takip ettiği ziyaretin, şehir adına önemli kazanımlar sağlaması bekleniyor.

TokatHaber60