Tokat’ın geleceği "Akademi-Belediye" iş birliğiyle planlanıyor

20.02.2026 - Cuma 06:36

Tokat Belediyesi ile Atatürk Üniversitesi iş birliğinde Tokat'ın mekânsal gelişim vizyonuna yönelik çalışma başlatıldı

Tokat Belediyesi Hıdırlık Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen programda, Atatürk Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü akademisyenleri ile 3. sınıf ve yüksek lisans öğrencilerinin Tokat'a yönelik hazırladığı mekânsal strateji planı senaryoları belediye yöneticilerine sunuldu. Üretken belediyecilik anlayışı doğrultusunda bilimsel veriye dayalı planlama perspektifi masaya yatırıldı.

Akademi-Yerel Yönetim İşbirlliği Vurgusu Programda konuşan Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, 'Bilimsel aklın rehberliğinde, gençlerimizin vizyoner bakış açısıyla Tokat'ımızın yarınlarını planlamak bizim için büyük bir kazanımdır.

Akademi-yerel yönetim iş birliğini güçlendirerek, sürdürülebilir kalkınma ve yerel üretimi merkeze alan bir şehir modeli inşa etmeye kararlıyız. Tokat'ı sadece bugünün değil, geleceğin de güçlü şehirlerinden biri haline getirmek için ortak akılla çalışmaya devam edeceğiz' dedi.

İHA