Naci Görür'den açıklama, "Tokat'ta yeni bir deprem olur mu?"

14.03.2026 - Cumartesi 01:26

Tokat’ta gece meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından yeni bir deprem yaşanır mı sorusu merak edilirken Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yaptığı paylaşımla gece yaşanan depremi yorumladı

Tokat'ta bu sabah saat 03.35'te meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremin ardından artçı depremler devam ediyor. Öte yandan Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Tokat depreminin oluştuğu bölgenin fay yapısına dikkat çekti.

Prof. Dr. Görür "Niksar-Erbaa/Tokat’ta 5,6 deprem oldu. Kayıp yok. 1942’ de büyük deprem olmuştu. Onun için daha büyüğünü beklemiyorum. Fayların paralel dallandığı bir yer. Bunlardan küçük bir kol kırılmış olabilir. Daha büyük deprem olmaz. 5,0’den küçük artçılar olabilir" dedi.

Haber: Yakup ORAKÇI