Çamlıbel'e kış geri döndü: Geçitler karla kaplandı
YSK, 31 Mart 2024 Mahalli İdari Seçimleri’nin iptaline yönelik yapılan itirazı reddetti

Tokat'ta tanınmış bir yerel tarihçi ve koleksiyoner olan Hasan Erdem @hergezgin mahlasıyla X sosyal platformunda Tokat'ın geçmiş tarihine ışık tutuyor. Yaşadığı şehire ait kendi arşivinde bulunan görselleri ve kültürel miras paylaşımlarını yapan Hasan Erdem'in 1920'li yıllara ait fotoğrafları
Tokat'ta 1920'li yıllarda Sulusokak (Kışla Mahallesi) civarında bulunan askeri okul ve kolordu binaları, o dönemdeki askeri yapılaşmanın merkezlerinden biriydi. Günümüzde ise Tokat il merkezinde, 48'inci Piyade Eğitim Alay Komutanlığı aktif olarak eğitim faaliyetlerini sürdürmekte olup, 8. Kolordu Komutanlığı karargahı Elazığ'da yer almaktadır.
Tokat 8. Kolordu komutanlığı merkez binası 1920 li yıllar. Askeri okulunda olduğu Sulusokak'taki Kolordu merkezi, semt için kullanılan Kışla Mahallesi ismininde kaynağını oluşturmaktadır. Günümüzde Tokat Atatürk Anadolu Lisesi ve Askerlik şubesinin bulunduğu bölgede yer almakta idi.
Tokat Sulusokak (Kışla Mahallesi) 8. Kolordu komutanlık binaları ve Tahtakale hamamı henüz yıkılmamış. Sağ tarafta Sultan Hamamı ise harap halde. 1920'li yıllar.




Tokat Askeri Lise öğrencileri ve Tokat 8. Kolordu Komutanlığı askerlerinin Bağdat Caddesi üzerinde resmi geçitleri. Sağda görünen dükkan levhası İsmail Hakkı Bey'in İstikamet Eczahanesi'ne ait. 1927 yılı.
![]()