'Türk Dünyası Bakü Türkoloji Kongresi’nin 100. yıl dönümü Tokat’ta kutlandı

05.06.2026 - Cuma 06:00

Ülkü Ocakları Tokat İl Başkanlığı, Türk kültür tarihi açısından dönüm noktalarından biri olan Türk Dünyası Bakü Türkoloji Kongresi’nin 100. Yıl Dönümü vesilesiyle muhteşem bir Konferans ve Fotoğraf Sergisi programına imza attı

Yoğun bir katılımla gerçekleşen bu tarihi buluşmada, Türk dünyasının kültürel bağları ve Türkoloji çalışmalarının dünü ile bugünü derinlemesine ele alındı. Bilimsel sunumların yanı sıra açılan tematik fotoğraf sergisi de davetlilerden büyük ilgi gördü.

Kültürel etkinliklerin yanı sıra programda anlamlı bir sertifika töreni de gerçekleştirildi. Millî Eğitim Bakanlığı ile imzalanan kurumsal iş birliği protokolü çerçevesinde düzenlenen eğitim programlarını başarıyla tamamlayan gençler, sertifikalarına kavuştu.

İlk Yardım Eğitimi, AFAD Bilinci ve Eğitimi, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele ile Trafik Güvenliği Eğitimi alanlarında uzmanlaşan genç bozkurtlara sertifikalarını, programa teşrif ederek salonu onurlandıran Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım bizzat takdim etti.

Kongrenin bilimsel yönünü ise hazırladıkları nitelikli sunumlarla taçlandıran Prof. Dr. İsmet Türkmen ve Doç. Dr. Yunus Emre Tekinsoy, katılımcılara adeta bir bilgi şöleni sundu.

Bu büyük organizasyona, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları, Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, MHP Tokat İl Başkanı Mustafa İpek ile BengüTürk TV ve Türkgün Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Varol katılarak gençlerin ve Tokat halkının heyecanına ortak oldu.

Ülkü Ocakları Tokat İl Başkanlığı, programın ardından yayınladığı teşekkür mesajında, organizasyona katkı sağlayan tüm protokol üyelerine, akademisyenlere ve salonu dolduran kıymetli misafirlere şükranlarını iletti.