Sosyal Gençlik Kulübü’nden Başkan Sargın’a ziyaret
Niksar’da sel alarmı: Dereler taştı, araziler suya gömüldü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan'dan oluşan İmralı heyeti ile görüştü
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılan ve yaklaşık 1 saat 25 dakika süren görüşmede, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkanvekili Efkan Âlâ'nın yanı sıra Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın da yer aldı. Erdoğan-DEM Parti görüşmesi, 13 yıl sonra ilk yüz yüze temas olma özelliği taşıyor. Saat 13:30'te başlayan görüşme için Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden (TBMM) çıkış yapan Buldan ve Önder, Külliye'deki görüşme öncesinde kısa bir açıklama yaptı.

DEM Parti'nin TBMM Başkanvekili olan Önder, "Sürecin geldiği noktayı sayın Cumhurbaşkanı'na arz edeceğiz, bilgilendireceğiz kendisini. Bundan sonrasında ilişkin hem kendi görüş ve önerilerini hem de biz kendi önerilerimiz paylaşacağız. İnanıyoruz ki hem demokratik siyaset alanı hem barış ve buna dair faaliyetler çok daha hızlı ve nitelikli adımlarla devam edecektir" ifadelerini kullandı. Önder, "Bugüne kadar süreci irade ve kararlıkla bu noktaya getirdik. Gayet korunaklı davrandık" ifadeleriyle sözlerini noktaladı.

Ardından sözü alan ve "Önemli bir görüşme olduğunu ifade etmek isterim" diyen Pervin Buldan ise sözlerini şöyle sürdürdü: "Şimdiye kadar birçok görüşme gerçekleştirdik. Hem muhalefet ile hem İmralı'da sayın Öcalan ile ama aynı zamanda sivil toplum örgütleriyle birçok görüşme yaptık. Bugün sayın Cumhurbaşkanı ile bir görüşme yapacağız" Bunun önemli görüşme olduğuna tekrar vurgulayan Buldan, "Çünkü sayın Cumhurbaşkanı belki de ilk defa bu konuda bizimle bir görüş alışverişinde bulunacak. Nelerin yapılması gerektiğine dair bize görüşlerini ifade edecek. Biz de yaptığımız bütün görüşmelerle ilgili kendisini bilgilendireceğiz. Türkiye'ye hayırlı olsun, barışa vesile olsun" diyerek sözlerini tamamladı.

TokatHaber60