Tokat’ta kalplere dokunan, “Damla Gönüllülük Hareketi”

08.08.2025 - Cuma 14:17

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından yürütülen “Damla Gönüllülük Hareketi”, Tokat’ta yoğun bir programla gönüllere dokunmaya devam ediyor. Türkiye’nin dört bir yanından gelen gençler, Tokat’ın kültürel zenginliklerini keşfederken, çeşitli ziyaret ve faaliyetlerle sosyal sorumluluk bilincini pekiştiriyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2014 yılında hayata geçirilen “Damla Gönüllülük Hareketi” kapsamında Tokat’a gelen gönüllü gençler, uluslararası öğrenciler ve Tokat Gençlik Merkezi liderleri, Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz’ı ziyaret etti.

Yeni Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleşen ziyarette Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, gönüllü gençleri samimi bir şekilde karşıladı. Ziyarete, Rektör Danışmanları ve Genel Sekreter Yardımcısı da eşlik ederek gönüllü gençlerle yakından ilgilendiler. Sıcak ve içten bir ortamda gerçekleşen buluşmada Rektör, öğrencilerin gönüllülük faaliyetlerine dair deneyimlerini dinledi.

5’i yabancı uyruklu öğrenci olmak üzere toplam 45 öğrencinin yer aldığı grup, Tokat’ta yürüttükleri gönüllülük faaliyetleri hakkında Rektörümüzle bilgi paylaşımında bulundu. 81 ilden gelen Türk gençlerinin yanı sıra farklı ülkelerden gelen uluslararası öğrencilerin de katıldığı bu anlamlı buluşmada, özellikle sosyal sorumluluk, kültürel etkileşim ve toplumsal farkındalık odaklı etkinliklerin içeriği Rektör Yılmaz tarafından ilgiyle karşılandı.

Ziyaret sırasında konuşan Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz, gönüllülük bilincinin toplumun her kesiminde yaygınlaştırılması gerektiğini vurgulayarak, “Gençlerimizin gönüllü çalışmalara katılımı, hem bireysel gelişimlerine katkı sağlar hem de toplumsal dayanışma ruhunu pekiştirir. Bu anlamlı proje kapsamında Tokat’ta bulunmanız bizler için mutluluk verici” ifadelerini kullandı.

Rektör ayrıca Üniversite'de yürütülen gönüllülük faaliyetlerinden de söz etti. Topluma Hizmet Uygulamaları dersi ve öğrencilerin sosyal transkriptlerine işlenen gönüllülük çalışmalarının, Üniversite'nin sosyal sorumluluk vizyonunun somut örnekleri olduğunu belirtti.

Buluşma sırasında Rektör, öğrencilere en anlamlı buldukları gönüllülük etkinliğini de sordu. Öğrenciler, şehitlik ziyareti, huzurevi ziyareti ve engelli bireylerle bir araya gelme gibi etkinliklerin kendilerinde derin izler bıraktığını ifade etti. Tokat’ı ise “tarihi, gelenekleri ve kültürel mirasıyla değerlerine sahip çıkarak gelişen bir şehir” olarak nitelendirdiler.

Karşılıklı etkileşim ve samimi paylaşımların ön plana çıktığı görüşmede, hem öğrenciler hem de Rektör Yılmaz memnuniyetlerini dile getirdi. Gönüllü gençler, Rektör'ün misafirperverliğinden ve ilgisinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, Tokat’ta bulunmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirttiler.

Rektör Prof. Dr. Fatih Yılmaz ise, “Damla Gönüllülük Hareketi” kapsamında görev alan tüm gençlere ve projeyi yürüten Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerine teşekkür ederek, gönüllülük yolculuklarında kendilerine başarılar diledi.