TTB Başkanı Lütfi Bora'nın "Yeni Yıl" kutlama mesajı
YSK, 31 Mart 2024 Mahalli İdari Seçimleri’nin iptaline yönelik yapılan itirazı reddetti

İYİ Parti Tokat Merkez İlçe Başkanı Arif Er, yeni asgari ücret rakamını sert bir dille eleştirdi. Er, "28.075 TL bir müjde değildir; enflasyonu patlatanların, mutfaktaki yangını gizleme çabasıdır" dedi
Asgari ücretin 28.075 TL olarak açıklanmasının ardından siyaset kanadından ilk sert tepkilerden biri İYİ Parti Tokat Merkez İlçe Başkanı Arif Er’den geldi. Er, yaptığı yazılı açıklamada, belirlenen rakamın vatandaşın derdine derman olmaktan uzak olduğunu belirterek, iktidarın "Suni Gündemler" yaratarak gerçek ekonomik tabloyu gizlemeye çalıştığını savundu.

"Hayat Maaştan Daha Hızlı Pahalanıyor" Açıklanan rakamın bir başarı değil, yanlış politikaların sonucu olduğunu ifade eden Arif Er, şu ifadeleri kullandı, "Bugün asgari ücret artıyor gibi görünse de hayat çok daha hızlı pahalanıyor. Enflasyon altında ezilen milyonlarca vatandaşımız, bu rakamla değil geçinmeyi, ayakta kalmayı bile başaramaz hale gelmiştir. Bu rakam bir müjde değil, iktidarın yanlış ekonomi politikalarının açık bir itirafıdır"

"Suni Gündemlerle Mutfaktaki Yangın Gizleniyor" İktidarın, ekonomik çöküşü unutturmak için bilinçli bir strateji izlediğini iddia eden Başkan Er, terörle müzakere iddiaları ve özel hayat tartışmalarının "cambaza bak" oyunu olduğunu belirtti. Er, "Milletin ahlakı ve özel hayatları tartışmaya açılarak; açlık sınırının altına itilen emekli ve asgari ücretli konuşulmasın isteniyor. Bu bir tesadüf değildir; bu, sorumluluktan kaçma yöntemidir," dedi.

İYİ Parti’den İktidara Üç Kritik Soru Başkan Arif Er, açıklamasında hükümete şu soruları yöneltti, "Asgari ücretliye reva görülen bu yaşam kimin eseridir? Enflasyonu kontrol edemeyen, pazar filesini boşaltan kimdir? Terörle kimlerin, hangi kapalı kapılar ardında pazarlık yaptığı neden gizlenmektedir?"

"Asgari Ücret Sadaka Değildir" Milletin gerçek gündeminin kira artışları, boşalan pazar fileleri ve ödenemeyen faturalar olduğunu hatırlatan Er, sözlerini şöyle noktaladı, "Asgari ücret bir sadaka değildir. Emekçiyi yoksulluğa mahkûm eden bu düzen kabul edilemez. İYİ Parti olarak, suni gündemlerin değil, milletin gerçek sorunlarının ve hakkının takipçisi olmaya devam edeceğiz"
Haber: Yakup ORAKÇI