Tokat GOP Stadyumu'nun haftabaşı pazartesi yıkımı başlıyor

22.02.2026 - Pazar 07:38

Tokat GOP Stadyumu'nun dördüncü ihale sürecinde yasal itiraz süresinin dolmasıyla birlikte beklenen resmi prosedür başladı. Teknik raporlarla "depreme dayanıksız" olduğu tescillenen tesis, can güvenliği gerekçesiyle tamamen tahliye edildi

Pazartesi Sabahı Operasyon Başlıyor Pazartesi sabahının erken saatlerinde ağır iş makineleri stat çevresinde konuşlanacak. Tokat Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde yürütülecek yıkım çalışmalarında şu önlemler alınacak: Çevre Güvenliği: Şehir merkezinin en yoğun noktasında bulunan alan bariyerlerle kapatılacak. Esnaf Mağdur Edilmeyecek: Çevredeki ticari hayatın etkilenmemesi için özel bir lojistik plan uygulanacak. Kontrollü Yıkım: Yıkım işlemi etaplar halinde ve toz indirgeme sistemleriyle gerçekleştirilecek.

Tokatspor’un Futbol Mabedi Tarihe Karışıyor Sadece beton bir yığın değil, Tokatspor ve Tokat Belediye Plevnespor taraftarları için bir "futbol mabedi" niteliği taşıyan stat, ekonomik ömrünü tamamladı. Tribünlerde çınlayan tezahüratlar ve kazanılan kupalar artık sadece fotoğraflarda ve hafızalarda yaşayacak.

Yeni Proje Merak Ediliyor Stadyum alanı tamamen temizlendikten sonra ortaya çıkacak devasa arazinin nasıl değerlendirileceği henüz netleşmedi. Tokatlılar, bu değerli alanın modern bir spor kompleksi mi yoksa şehrin nefes alacağı çok amaçlı bir yaşam alanı mı olacağını merakla bekliyor. Yetkililerin önümüzdeki günlerde yeni projeyi kamuoyuna duyurması öngörülüyor.

TokatHaber60