Başkan Ceylan, “İstiklâl Marşı bin yılın özgürlük destanıdır"
YSK, 31 Mart 2024 Mahalli İdari Seçimleri’nin iptaline yönelik yapılan itirazı reddetti

Tokat’ta konut sorununun çözülmesi ve kentin ekonomik gelişiminin desteklenmesi amacıyla yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. AK Parti Tokat milletvekilleri, Tokat’ın kalkınmasına katkı sağlayacak projeler için bakanlıklar düzeyinde temaslarını sürdürürken, şehirde önemli projeler de bir bir hayata geçiriliyor
Tokat’ta Kentsel Dönüşüm Süreci Başladı Tokat’ın uzun yıllardır gündeminde yer alan konut ihtiyacı, trafik yoğunluğu ve genç nüfusun başka şehirlere göç etmesi gibi sorunların çözümüne yönelik çalışmalar kapsamında Pazartesi günü önemli bir etkinlik gerçekleştirildi. Tokat Belediyesi tarafından Kale Etekleri bölgesinde yer alan Semerkant, Kâbe-i Mescid, Cami-i Kebir ve Erenler mahallelerinde uzun yıllardır riskli yapıların oluşturduğu sorunların çözümü için kentsel dönüşüm projesi başlatıldı.
Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu ve belediye ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında, hükümetin desteklediği kentsel dönüşüm projesinin ilk adımı atıldı. Proje kapsamında: İlk etapta 114 dairelik konut projesi hayata geçirilecek. İkinci etapta ise Karşıyaka Mahallesi’nde 120 dairelik yeni konut projesi planlandı. Toplamda 264 konutun vatandaşlara kazandırılması hedefleniyor. Belediye Başkanı Yazıcıoğlu, törende yaptığı açıklamada ikinci etap için ihale sürecinin sona yaklaştığını ve kısa süre içinde temelin atılacağını ifade etti.
Törene Yoğun Katılım Tokat Belediyesi tarafından düzenlenen Kentsel dönüşüm programına çok sayıda siyasetçi, bürokrat ve vatandaş katıldı. Törende konuşan Belediye Başkanı Kemal Yazıcıoğlu, projede emeği geçen herkese teşekkür ederek kentsel dönüşüm çalışmalarının Tokat için önemli bir adım olduğunu vurguladı. Başkan Yazıcıoğlu’nun konuşmasının ardından AK Parti Tokat Milletvekili Cüneyt Aldemir kürsüye davet edildi.
Aldemir’den Cumhur İttifakı Vurgusu Milletvekili Cüneyt Aldemir konuşmasında projede emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: “Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, kıymetli büyüğümüz Sayın Devlet Bahçeli’ye, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, bakan yardımcılarımıza ve belediye başkanımıza şükranlarımı sunuyorum” Aldemir, projenin ortaya çıkmasında geçmiş dönemde görev yapan isimlerin de katkısının bulunduğunu belirterek önceki dönem Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu’na ve sürece katkı sağlayan herkese teşekkür etti.
“Devlette Devamlılık Esastır” Konuşmasında devlet yönetiminde sürekliliğin önemine dikkat çeken Aldemir, hizmet anlayışının kesintisiz devam ettiğini ifade etti. “Devlette devamlılık esastır. AK Parti iktidarı ve devletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde hizmetlerini hiçbir zaman durdurmamıştır. Her şey milletimiz için, her şey toplumumuz için, her şey Türkiye’miz için anlayışıyla çalıştık; bundan sonra da Cumhur İttifakı olarak aynı azimle çalışmaya devam edeceğiz” Milletvekili Aldemir ayrıca törene katılan tüm vatandaşlara teşekkür ederek Tokat için hayata geçirilecek projelerin hayırlı olmasını temenni etti.
Tokat’ta Hizmette Birlik Mesajı Kentsel dönüşüm projesinin temelinin atıldığı törende yapılan konuşmalarda ortak mesaj “devlette devamlılık ve hizmette birlik” oldu. Belediye Başkanı Kemal Yazıcıoğlu ve konuşmacılar, Tokat’a yapılacak hizmetlerde Cumhur İttifakı bileşenlerinin birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğini vurguladı.
Siyasette Vefa Örneği Törende özellikle Milletvekili Cüneyt Aldemir’in konuşmasında geçmiş dönemlerde projeye katkı sunan isimlere teşekkür etmesi, katılımcılar tarafından “siyasette vefa örneği” olarak değerlendirildi. Tokat’ta kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk adımlarının atıldığı programda, geçmişten bugüne emeği geçen tüm isimlerin anılması ve teşekkür edilmesi vatandaşların da takdirini kazandı. Başlatılan kentsel dönüşüm çalışmalarıyla birlikte Tokat’ta hem güvenli konutların artırılması hem de şehir dokusunun modern bir yapıya kavuşması hedefleniyor.
Haber: Yakup ORAKÇI