TOGÜ’de 'Kadın ve Farkındalık Semineri'ne yoğun ilgi

11.06.2026 - Perşembe 16:22

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen “Sağlık, Hukuk ve İyi Oluş Perspektifinden Kadın ve Farkındalık” semineri bugün geniş bir katılımla gerçekleştirildi

Tıp Fakültesi Vasfi Diren Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Tokat İl Emniyet Müdürü Faruk Aydın, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Çağatay Zengin, emekli eğitimci Salih Zengin, Tokat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Musa Özdemir ve çok sayıda davetli ile kadın katılımcı iştirak etti.

Kadın sağlığı, erken teşhis, farkındalık ve sağlıklı yaşam konularının ele alındığı seminerde alanında uzman akademisyenler önemli bilgiler paylaştı. Programın en dikkat çeken isimlerinden biri olan TOGÜ Tıp Fakültesi Meme Radyolojisi Sorumlusu Öğr. Gör. Dr. Ece Zengin, gerçekleştirdiği etkileyici sunumla katılımcılardan tam not aldı.

Meme kanseri farkındalığı konusunda önemli bilgiler veren Ece Zengin, erken teşhisin hayat kurtardığını vurgulayarak kadınların düzenli kontrollerini ihmal etmemesi gerektiğini ifade etti. Alanındaki uzmanlığı, konuya hakimiyeti ve sade anlatımıyla dikkat çeken Zengin, katılımcılarla kurduğu güçlü iletişim sayesinde seminerin en çok ilgi gören konuşmacılarından biri oldu.

Kadın sağlığı konusunda yürüttüğü akademik çalışmalar ve toplumsal farkındalığa verdiği katkılarla takdir toplayan Ece Zengin’in sunumu salondaki dinleyiciler tarafından ilgiyle takip edildi. Katılımcılar, böylesine önemli bir konuda düzenlenen programın son derece faydalı olduğunu belirterek organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Seminer, konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesi ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

TokatHaber60