TOGÜ, Aşçılık Programı'nda 2+2 Eğitim Modeli'ne geçiş yapıldı

29.05.2024 - Çarşamba 00:40

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ön lisans Aşçılık Programı'nda 2+2 Eğitim Modeli'ne geçiş yapıldı

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ön lisans aşçılık programı 2+2 eğitim sistemine geçiş yaptı. Bu uygulama, hem eğitim kalitesinin artırılması hem de öğrencilerin sektöre daha donanımlı bir şekilde hazırlanması amacıyla hayata geçiriliyor.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi aşçılık programında uygulanan yeni sisteme göre birinci sınıfta ilk iki dönem okulda teorik ve uygulamalı eğitimler yapılacak. İkinci sınıfta ise iki dönem boyunca Aşçılık Programı'na bağlı döner sermaye üretim tesisinde "İşletmelerde Mesleki Eğitim” dersi kapsamında program öğretim elemanları ve usta öğreticiler nezaretinde öğrenciler hem eğitim alacak hem de üretime katkı sağlayarak mesleki becerilerini daha mezun olmadan okulda geliştirmiş olacaklar. Programın müfredatı ise sektördeki güncel gelişmeler ve ihtiyaçlar doğrultusunda sürekli olarak güncellenecek.

YÖK'ün ön lisans programları arasında yenilikçi uygulaması olan 2+2 eğitim sistemi ilk olarak seçilen Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi ile gerçekleştirilecek. Bu modelin başarılı olması durumunda, 2+2 eğitim sisteminin diğer Meslek Yüksekokulları'na da yayılması planlanıyor. Ön lisans programları arasında 2+2 eğitim modelinin öncüsü seçilen üniversitemiz bu alanda yaptığı yenilikçi ve alt yapı yatırımları sayesinde öğrencilerine uygulamalı bir eğitim fırsatı sunuyor.

Haber: Yakup ORAKÇI

YORUM YAZ

Yorum Yazabilmek İçin Lütfen Giriş Yapın.