Gazeteci Burhan Arar, Göz ile ilgili üç başarılı ameliyat geçirdi

24.12.2024 - Salı 20:48

Tokat’ın tanınmış gazetecisi Burhan Arar, görme kaybı nedeniyle 3 ayrı göz ameliyatı geçirdi

Tokat’ın sevilen isimlerinden gazeteci Burhan Arar, son dönemlerde yaşadığı görme kaybı nedeniyle ciddi bir tedavi sürecine başladı. Tokat'ta Arar’ın, gözündeki katarakt nedeniyle ameliyat olması gerektiği tespit edildi. Ancak daha önce geçirdiği retina yırtılması sebebiyle bu operasyonun özel bir uzmanlık gerektirdiği belirtildi. 


Uzman bir hekim tarafından ameliyat edilmesine karar verilen Arar, İstanbul Türkiye Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan kapsamlı incelemelerin ardından, Op. Dr. Mehmet Çakır tarafından 3 aşamalı bir ameliyat süreci planlandı.

İlk Ameliyat: Daha önceki operasyonlardan kalan baskının temizlenmesi. İkinci Ameliyat: Kataraktın başarılı bir şekilde alınması. Son Ameliyat: Retina onarımının gerçekleştirilmesi. Bu süreçte gazeteci Arar’ın görme yetisini yavaş yavaş yeniden kazandığı ve tedavisine önümüzdeki hafta İstanbul’da devam edileceği bildirildi.

Burhan Arar, İstanbul Türkiye Hastanesi Müdürü Hayati Odabaşı’na ve ameliyatı gerçekleştiren retina uzmanı Op. Dr. Mehmet Çakır’a teşekkürlerini iletti. Arar, İstanbul Tokatlılar Platformu Başkanı Yusuf Uzun’un sürecin başından itibaren Arar’ın yanında yer alan isim olduğunu kaydetti. Arar, ameliyat sürecinde kendisine moral ve destek sağlayan hemşehrilerinin ve dostlarının yanlarında olmasının süreci kolaylaştırdığını söyledi.

Haber: Kenan Kayhan